ZUII ORGANIC ȘI VEGANISMUL

Zuii a avut mereu o anumită sensibilitate pentru Drepturile Animalelor. Niciunul din produsele noastre uimitoare, în conformitate cu legislaţia actuală, nu sunt testate pe animale. În plus, Zuii Organic deţine certificarea "Choose Cruelty Free" şi "PETA in Whitelist". Atunci când în 2008 Zuii Organic s-a lansat pe piaţă, a primit imediat aceste două certificări, care se referă la implicarea în protecţia animalelor.

 

Multe dintre reţetele noastre au fost de la bun început vegane. Zuii Organic continuă să experimenteze pentru a găsi noi ingrediente şi formule care să crească cât mai mult posibil proportia de origine vegetală a compoziţiei produselor.

 

Florile şi mugurii sunt cele mai multe ingrediente, şi printre primele care apar în lista INCI. Ele dau fiecărui produs o mireasmă plăcută de trandafir, iasomie şi muşeţel.

 

Zuii Organic satisface pe deplin cerinţele a milioane de cliente din lume, care caută o adevărată Bio-alternativă a machiajului de lux.

Toate produsele noastre sunt vegane?

 

Este greu să găseşti rujuri şi gloss-uri certificate BIO de calitate.

 

Folosind ceara de albine certificată bio, care se foloseşte din vechime ca remediu pentru pielea sensibilă, Zuii a creat o linie de cosmetice care alunecă uşor pe piele şi au consistenţă cremoasă. Pentru a putea produce polen bio fără pesticide, sunt păstrate intacte terenuri întregi unde albinele nu sunt deranjate şi pot produce produce o miere de bună calitate. Fără o producţie ecologica nu s-ar putea conserva întregi zone care sunt apoi destinate acestei activităţi, iar coloniile de albine ar fi decimate din cauza substanţelor chimice (erbicide, pesticide), cum se întâmplă în întreaga lume.

 

Se foloseşte şi carminul... un colorant roşu derivat din coșenilă, cunoscut deja din epoca de fier. Dar în secolul XXI încă mai este nevoie să folosim carminul? Din păcate, da. Pentru a obţine anumite nuanţe de roşu nu s-a găsit încă ingredientul vegetal care să dea acelaşi rezultat si aceeasi intensitate. Au loc experimente în acest sens, în care se foloseşte sfecla roşie, dar în momentul actual rezultatele nu sunt satisfăcătoare. Alternativa ar fi utilizarea unor substanţe chimice de sinteză, dar producţia acestor coloranţi afectează negativ echilibrul planetei, oamenii şi animalele, deci nu se poate considera o alternativă şi o soluţie viabilă. Zuii continuă să cerceteze pentru a descoperi colorantul de origine vegetală capabil să înlocuiască şi să aibă acelaşi rezultat ca şi carminul, în ceea ce priveşte intensitatea şi nuanţa.

 

 În concluzie, în zilele noastre, comunitatea vegană este în creştere şi deja a ajuns să aibă o influenţă importantă în societate. Zuii Organic se alătură idealului vegan pentru a răspândi această conştientizare cât mai mult, şi se implică în acțiuni care au in vedere creșsterea responsabilizării  si a respectului pentru natură şi animale. Pentru a ajuta clienţii în alegerea produselor folosim două semne: Albina este simbolul pentru "vegetarian", iar Floarea pentru "vegan". Astfel, fiecare poate să aleagă conform principiilor sale.